16.- Codi ètic i compromís de comunicació digital i de cooperació pel Priorat.-

 


És una qüestió de confiança i de compromís compartit

Tenim un compromís de cooperació pel Priorat a favor de construir la Pau en la Ment de les Persones i dels ODS 2030 de Catalunya amb els Drets Humans i de la Natura.

Proposem un programa senzill i humil.- Per tant ens hem d'apropar a les persones i contactar amb elles per a escoltar-les, animar-les  i ajudar-les a la seva emprenedoria i a la seva participació en els seus contexts personals, familiars, de comunitat veïnal, de municipi i de comarca.
Per a dur-ho a terme proposem l'apropament per mitjà dels pregons digitals i en veu alta dels municipis del Priorat, invitant a les persones a:
- Conèixer-nos   
- Compartir projectes i iniciatives amb cost zero euros
- Aprendre uns dels altres
- Fer créixer la nostra identitat local i comarcal i la nostra participació ciutadana per un compromís de comarca ecològic i sostenible com a marca singular.

Ens comprometem en el codi ètic.- Ens fem nostre el següent codi ètic com a iniciativa d'interès públic, social i de valor solidari i de voluntariat social:
1.- Respectar la llibertat de les persones i afavorir la igualtat i l'equitat en les relacions i en el tracta.
2.- Escoltem, informem, orientem i assessorem per facilitar i ajudar a utilitzar els recursos i el personal professional dels ajuntaments com del consell, com de la zona sanitària, etc..
3.- Pensem i proposem actuacions que podem fer la mateixa ciutadania amb l'ajuda dels professionals o del voluntariat per a millorar i per a prevenir en la convivència.
4.- Sensibilitzem i conscienciem sobre la protecció de la natura i dels drets de la persona a treballar, a divertir-se i a descansar en la nostra comarca.
5.- Oferim recursos per a facilitar l'empoderament i l'accés a la cultura, a l'art, a la natura, a la música i a la ciència.
6.- No som un grup de pressió ni tenim cap aspiració sindical, ni política, tot al contrari fomentem la mediació, la negociació, el diàleg, la conversa, l'aprenentatge universal i les mentalitats en el nou món social i sostenible.
7.- Garantim el respecte a la intimitat i a les dades personals segons el marc legal europeu i català.

Petició.- Per això demanem a les administracions públiques Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i Ajuntaments que facilitin la difusió pública de les nostres invitacions. De forma trimestral els informarem del seu desenvolupament.

Aquesta oferta és una eina de col·laboració oberta a totes les persones, professionals, entitats i recursos com museus, biblioteques, etc. de la comarca
ESBORRANY 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-