22.- Contactem amb autoritats i fem promoció del Fòrum Drets Humans i de la Natura a arreu de Catalunya

 

Tarragona

 

1998, signant en representació de l'associació Ceradai, per la candidatura de Tarragona com a patrimoni de la Humanitat, que la UNESCO reconeixeria l'any 2000. També en el 2000 Ceradai és aprovada com associada dins de les Xarxes d'Entitats Associades de la UNESCO, en el 2001 entràvem membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social, ara complirem XX anys. 

Amb en Josep Sanchez Cervelló, professor de la URV, aleshores degà de la Facultat de Lletres, el qual em va presentar el dia 29 d'octubre de 2012 a la Sala de Graus del Campus Catalunya , sessió pública on vaig presentar el projecte de Tesi Cooppel per la Pau, 2023 , la cloenda la va fer  el professor de la UB, n'Arcadi Oliveres, com activista per la pau i president de Justícia i Pau de Barcelona 


Demanem entrevistes i contactem amb autoritats i responsables d'entitats per a explicar les necessitats i els objectius del Fòrum Drets Humans i de la Natura, motivats per la tesi Cooppel per la Pau i per la seva Xarxa Associativa

Dins de la campanya d’exposar la tesi Cooppel per la Pau i de plantejar reunions per a compartir necessitats en tots els àmbits: persones, famílies, associacions veïnals i federació segle XXI, associacions culturals, plantejaments de suport  ales famílies i a la cultura. Escrivim a representants i a grups municipals, representants del Consell Comarcal del Priorat, ajuntaments, ajuntament de Tarragona, etc i escles i hem enviat la nostra salutació als instituts del Priorat

Per exemple a Tarragona.

Benvolguts companys i companyes,

Com ja sabeu fa dues setmanes vaig escriure a tots els grups municipals de la ciutat de Tarragona, motivat per la meva tesi de cooperació pel 2023, denominada Cooppel per la Pau, 

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/01/04-la-construccio-mental-collectiva-de.html 

dedicada a l’estudi d’estratègies de suport tècnic educatiu relacional de les persones amb les seves famílies i amistats en el paper de tipus de pertinença, nivell d’identitat, formes de conversa i de la capacitat de mediació a favor de la convivència, per la igualtat i l’equitat entre les persones i la protecció de la natura. https://tarracooppel.blogspot.com/ Suport a les persones i a les seves famílies https://participa.tarragona.cat/proposals/156-fer-mes-difusio-digital-de-programes-de-suport-a-les-families-cooppel 

Junt a més en les raons associatives a l’Ateneu, al món veïnal de la Verge del Carme i la Federació segle XXI així com en el voluntariat social de la FCVS.

https://www.facebook.com/josepmaria.ferrantorrent/posts/10216869403384507 

La importància de la participació veïnal, els problemes actuals en el nou reglament de consells de districtes, l’estat actual de les associacions de veïns, les peticions de les famílies i les AMPES de la jornada continuada, el retorn dels diners de Línia 2 i els interessos amb recàrrec, etc.

Era una petició que tenia que fer davant la complexa situació que ens trobem.

He aprofitat l’ocasió per explicar l’oferta de la Biblioteca Cooppel per a estudiant de primària i d’ESO i del Tele Programa Màster Cooppel que presenta l’aprendre a aprendre com una cuina dels coneixements, on els coneixements són com els aliments amb la diversitat de formes de la supervivència de caça, pesca, mineria, pastoreig i sembrat (agricultura), la cuina amb receptes segons gustos o estils d’aprenentatge i la rumiació que suposa els jocs Cooppel per al control mental del record.

Biblioteca Cooppel: https://cooppeltalents.blogspot.com/2021/01/05-biblioteca-ssociada-cooppel.html 

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/01/2-club-camins-cooppel-des-lantoni-marti.html 

Tele Programa Màster Cooppel: https://cooppeltalents.blogspot.com/2021/01/4-programa-master-cooppel.html 

A la petició m’han respost per what’s en Didac Nadal de Junts, per Meet na Paula Varas Consellera de Districtes del Govern municipal actual, i avui per Meet amb gestió de na Cristina Berrío hem pogut parlar amb una reunió amb en Berni Àlvarez, en Mario Soler, en Guillermo Garcia, na Sandra Ramos i en Francesc Roca grup municipal del PSC.

Els hi exposat la situació actual de es associacions de veïns i veïnes, també hem parlat de l’AAVV Verge del Carme i m’han exposat la seva disposició en reunir-se amb les AA.VV. i amb la FAV Segle XXI per escolar-nos. A més els hi explicat els fonaments de la tesi i les ofertes del projecte Cooppel per la Pau.

Per aquest motiu us encoratjo a poder convocar una reunió de segle XXI, amb els grups municipals per a:

- Explicar la situació que ens trobem. La diversitat de els aa.vv, unes amb més recursos altres amb situació de més vulnerabilitat.

      - Important participar en el debat municipal per a la regulació de la participació del nou reglament de Consells de Districtes sempre que sigui una forma pràctica de participació democràtica veïnal i que ens ajudi en una mirada de solidaritat a la supervivència de els associacions veïnals.

      -  Posar en marxa diverses estratègies d’ajuda a les persones i a les seves famílies i la necessitat de la digitalització de la comunicació i la seva accessibilitat per part de totes les persones.

Un fort agraïment als grups municipals que m’han respost i als que m’han escoltat i s’han ofert a disposar de reunions amb tots nosaltres.

Ara estem com estem però no podem renunciar a lluitar, a exposar i a manifestar les nostres opinions al respecte al nostre futur i sobre tot la importància de la participació democràtica i la seva participació activa i lliure pel dia 14 de febrer. Una cita per la democràcia.

A més estem col·laborant a la comarca del Priorat en el Fòrum Drets Humans id e la Natura

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/

A la vostra disposició per a concertar noves reunions telemàtiques amb tots el grups municipals i els grups de Govern de l'Ajuntament de Tarragona

Ho fem extensió a la resta de municipis de la comarca

Ferran

Com contactar amb mi

https://dinaments.blogspot.com/2021/01/com-contactar.html 

Sobre el full de serveis i de ruta.-

http://www.territoriscreatius.cat/usuarios/detall/162/josep-maria-ferran-i-torrent/


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-