58.- "SoM PriOraT" 11-03-22 a les 11 de la nit Tenim una entrevista telemàtica per a PriOreM PrioRaT del dia 19 de març.

 Causa Cooppel per la Pau.
SoM:  

"Suport òptim Motivacions" per a trobar "Solucions o Millores" a partir de construir la Pau en la Ment de les Persones en el creixement de la nostra identitat, les nostres iniciatives solidàries, de la nostra pertinença i de la nostra participació comunitària en la convivència democràtica activa.

SoM és un grup d'interès, d'influències i de suport motivacional per a solucionar problemes i/o millores de tota classe, amb la participació ciutadana. No és un sindicat, un partit polític ni cap grup empresarial o d'interessos econòmics lucratius.

Neix oficialment i es fa públic   "SoM Priorat", 11 de març de 2022 a les 11 hores de la nit . Després de dos anys de trobades Fòrum DReTS.

El dia 30 de març es farà la presentació oficial i pública a Tarragona de "SoM  Tarragona". Serà a les 20 hores a la Casa del Mar.

Avui dia 11 de març a les 11 hores de la nit amb una trobada telemàtica

110.- Avui a les 11 hores de la nit, xerrada i constitució de "SoM" a nivell general com a estratègia.- (agendaanims.blogspot.com)

Tenim la participació de persones expertes que s'explicarà en el proper programa del dia 19 de març, col·laborador des de 2008 de ràdio Falset: PriOreM PrioRaT.

11.- """PriOreM PRIORAT)))..., programa mensual col·laborador de ràdio Falset des de l'octubre 2008: 

Don Pedro Gómez, na Maria Mercé Martorell entre altres persones destacades

11.- """PriOreM PRIORAT)))..., programa mensual col·laborador de ràdio Falset des de l'octubre 2008: 11.- Nou programa mensual número 102 el proper dissabte dia 19 de febrer de 2022.-

Oberts a iniciatives a altres indrets o municipis. 

1.- Definició:

Suport òptim Motivacional (SoM) dels nostres Drets i Responsabilitats en les Solucions o Millores (SoM) de la nostra comarca del Priorat

2.- Indrets per a l'estudi, investigació acció i cooperació per a la transformació social i cultural: 

En una comarca El Priorat i en una ciutat Tarragona. I ben aviat en el principat d'Andorra

SoM TarRagona  i SoM PriOrat

"Som el que exercim amb els nostres drets i les nostres responsabilitats".

3.- Pluja d'idees.-

- SoM persones:

Som Suports, observatori, Moviment de persones...... a favor de la construcció mental personal i col·lectiva del valor de la identitat, de la pertinença i de la participació. Construir la Pau en la ment de les persones (UNESCO).

Suports motivacional i ajuts solidaris relacionals i orientatius, Observatori del comportament, de les produccions i dels productes, Oficina permanent d'atenció virtual Moviment de Drets Humans i de la Natura

Suports Observatori Moviment igualitari per la Justicia, els Drets Humans i de la Natura

4.- Oportunitat a la creativitat solidària i a la cooperació.- 

DReTS inclusius TransSocials (DiTS)

Moviment, corrent, cercle, cèrcol, plataforma...

àgores, fòrums, etc.

Àgora (espais) i  Agenciar (tasques) de  Drets Humans i de la Natura

El protocol és apropar-se, contactar, acollir i acompanyar a les persones.

Construir la Pau en la Ment de les Persones implica el Dret als ODS 2030 i el Dret a l'accès de tothom al Disseny Universal dels Aprenentatges

5.- Objectius:

Observar, escoltar, informar, donar conversa en un tracte entre iguals, coneixer-se, ajudar, orientar, assessorar.., sobre iniciatives i Drets Humans, ajudar a definir queixes i acompanyar víctimes. 

Justícia preventiva, resolutiva i restauradora a favor de la convivència democràtica activa. SOS tallar amb els mals rotllos de persones tòxiques i evitar tensions i conflictes que no serveixen per a res més que protagonismes fracassats.

6.- Activitats:

Observar i analitzar dades del comportament en les xarxes socials i en l'espai presencial analògic.

Suport motivacional a iniciatives solidàries, en actuacions en pro de la igualtat i de l'equitat de les persones, mediació voluntària social en la creació compartida de ponts entre persones i grups, cercant a problemes , qüestions i conflictes solucions, restauracions i prevencions.

A favor dels valors comunitaris, el respecte a les tradicions i a la inclusió i a la cohesió social.

6.- Eines:

- Oficina virtual SoM DReTS del Priorat i les seves consultes.  Pro Igualtat. Grups Lila, etc.

- Observatori SoM Priorat del comportament, produccions i productes de els persones tant analògic i digital, anàlisi de dades, interpretació i intervenció a partir d'acords consensuats i el respecte mutu. Inclou els Observatoris Ciutadania Municial (OCM)

- Comitè SoM Priorat: equip tècnic, permanent tècnic, coordinatiu i seguiment de l'àmbit operatiu dels Suports Motivacionals.

- Trobades presencials i telemàtiques SoM Priorat. 

- Anuncis, reclams, invitacions, propostes, dilemes

- Notícies, incidències i anècdotes sobre actes, debats, taules rodones, etc. al voltant de la salut, de l'educació, de l'ensenyament i de la justícia

- Documents consensuats sobre els valors, els principis i els codis ètics


7.- Col.laboració amb altres persones, entitats i recursos:

- Ràdio Falset  "PriOreM PrioRaT".-

- Associacions Vida Creixent del Priorat, Ceradai, Centre d'Estudis del Priorat, etc.

- Associació Prioritat i projecte comarcal Paisatge i Sostenibilitat, candidat.

Disponibles amb les limitacions en contra de la pròpia voluntat, a nivell prioritari participar en el projecte Prioritat des de la Junta, participar quan es necessiti en reunions a Tarragona ciutat, visitar els 23 pobles del Priorat, posar a disposició per a publicar treballs o estudis històrics i socials al voltant del projecte Prioritat en la revista del CeP "La Portadora", participar telemàticament o presencialment en els fòrums: 

Fòrums:

- Cultura, presentar "SoM Priorat"

- Ensenyament, oferir els suports Cooppel a les escoles, instituts i a les famílies de la comarca.

- Turisme Sostenible, promoure'l, atendre'l, acollir-lo i fins i tot si ho acordem acompanyar-lo, en motius d'interès cultural amb risc d'oblit:

Ruta Modest Gené al Priorat, etc.

- Agricultura i altres professions singulars de la comarca. Promoure les herbes medicinals, l'estima pels animals, la protecció de les abelles, de les orenetes, dels rata-panats i dels llangardaixos, etc.

- Social, (en projecte) oferir a les persones i a les famílies el suport Cooppel de l'èxit escolar, atenció a persones amb dol, conversa telemàtica oral del català (Voluntariat per la Llengua), etc.

           I aquest suport motivador "SoM Priorat" a la vostra disposició. 

 


Cap persona es senti sola, cap iniciativa es quedi sense suport
Llibertat i responsabilitat


              SoM el que volem ser.
Som persones, som pobles i comunitats i som Priorat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-

81.- En marxa el programa "ESCOLTEM-NOS, Priorat" (Drets Humans).-