61.- Situació actual del Fòrum "SoM PriOrat" de la Xarxa Drets Humans i de la Natura del Priorat.-

                            EN CONSTRUCCIÓ

Fòrum "SoM PriOrat" 

Xarxa Ciutadana pels Drets Humans i de la Natura del Priorat.

1.- Clarificació de conceptes.-

- Un fòrum és un conjunt de dos o més persones que decideixen trobar-se per a tractar temes propis de la ciutadania.

- "SoM PriOrat" és el fòrum destinat a debatre i prendre acords de cara a "solucions o millores" que afavoreixin la identitat, la pertinença i la participació en elació als Drets Humans i de la Natura.

- La Xarxa Ciutadana de Drets Humans i de la Natura són els contactes entre les persones a nivell presencial com telemàtic i digital en relació als Drets Humans i de la Natura.

2.- Justificació.- 

Necessitat del fòrum que existeix oficialment des del desembre de 2020. 

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/

Les seves arrels estan en 2007 quan el Centre d'Estudis del Priorat empren la iniciativa a favor dels Drets Humans, organitzant trobades i jornades (2004, 2005, 2009 pro justícia, 2010 pro memòria històrica), inici en el 2008 del programa mensual col·laborador amb ràdio Falset "PriOreM PrioRaT" ,2011 a Reus es presenta en públic la iniciativa cooperativa de persones, entitats i recursos per l'interès social "Cooperis", en el 2015 entrem com a impulsors culturals a l'Agenda del Priorat.

3.- Fòrum "SoM PriOrat":

  a.- Memòria.-

Trobades telemàtiques Meet, Observatori i oficina virtual de Drets Humans i de la Natura del Priorat, activitats conjuntes entre persones i entitats  

  b.- Fòrum, objectius, línies de treball, 

Pot formar part tota persona, tota entitat i tot recurs del Priorat com de fora de la comarca que tingui posada la seva acció en benefici de la comarca i la promoció i protecció dels Drets Humans i de la Natura.

L'objectiu central és l'empoderament de la ciutadania de la comarca de cara el desenvolupament dels Drets Humans i de la Natura a la fi de solucionar o millorar i facilitar suport òptim motivacional, amb creixement personal, familiar o col·lectiu de la identitat comarcal, la consciència i sensibilitat de pertinença i motivar actituds de participació.

El nostre lema és "construir la pau en la ment de les persones" UNESCO i els Objectius del Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides.

El tracta és la relació entre iguals i a favor de l'equitat en tots els sentits de les persones.

Línies de treball:

ESCOLTAR: 

A totes les persones, opinions, idees, iniciatives solidàries, per mitjà de l'escolta activa i la conversa ajudar a prendre decisions autònomes per a solucionar o millorar (SoM) temes medioambientals, de la convivència, de la salut, dels tractes dels bancs o altres institucions o recursos, de la seguretat ciutadana, etc,

ATENDRE: 

Donar suport a la informació, a l'orientació i l'assessorament a persones que necessiten ser escoltats i aquesta ajuda per al seu empoderament personal, familiar o col·lectiu. Com les nostres ofertes des de 2002 en atenció en el voluntariat per la llengua amb sistemes Cooppel d'aprendre a aprendre sempre, escolta activa a persones amb dol, suport motivacional a les families amb menors d'edat i suport moral als professionals de l'educació, justicia, ensenyament i social.

ACTUAR:

. Fomentar els observatoris ciutadania municipal (OCM), grups lila locals i comarcals.

. Promoure la inclusió, la suma d'iniciatives, la cooperació entre persones i entitats. 

. Garantir la marca de ser una comarca de diversió i de descans. de convivència, salut i seguretat.

. Donar suport a iniciatives que garanteixin els drets a la participació, els drets socials i la transparència.

          . Emprendre estratègies de prevenció, resolutives i                    restauratives davant problemes, qüestions i conflictes 

 c.- Tasques de la coordinació, agents que tenen competència en aquesta matèria, agents d'implicació. Costos del Fòrum.

La coordinació visita els municipis de la comarca, organitza sessions, trobades o jornades del fòrum, aixeca acta, a partir de la implicació dels presents es prenent acords per a tenir solucions o millores en els àmbits de la ciutadania sobre Drets Humans i de la Natura. De forma cooperativa la coordinació pot col·laborar en l'organització d'actes d'altres entitats sempre amb la finalitat del Fòrum i de la Xarxa de Drets Humans i de la Natura.

Els agents competents en aquesta matèria és tota persona que vol aprendre i vol solucions, persones que tenen experiència, persones formades, qualificades i acreditades, estudiants universitaris, persones responsables d'àrees com alcaldies, regidories, treball social, professionals de l'educació, etc. Jutges i jutgesses de Pau. Les oficines de relacions de la comunitat dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal de Falset, recursos com el Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, etc.

Costos.  

Zero zero euros, aprofitarem els recursos mateixos de els entitats que en formen part (blogs, telefonia, etc.) desplaçaments a càrrerc de les persones interessades i segons els acords presos i els recursos de les persones i entitats participants es prendran a nivell puntual les decisions corresponent. 

   d.- Implicació cooperativa amb altres fòrums.

Informarem i orientarem a la participació a altres fòrums.

Oferirem a altres fòrums els nostres suports Cooppel, Oral.cat, dol, etc (ensenyament) a pares i mares, el suport a la protecció dels animals rat-penat, llangardaix, abelles, oranetes, ... dels boscos, etc. (agricultura), cercar persones potencialment turístiques a fora de la comarca (turisme sostenible) i oferirem els nostres suports a les persones an l'àmbit cultura (cultura) i social.

Aprenentatge Servei amb estudiants de l'àmbit social i comunitari de la URV sobre els drets de les dones i debat sobre el treball social, en SoM Tarragona.

Nosaltres seguirem endavant, ens presentem i ens donarem a conèixer en el món local, comarcal, autonòmic, nacional, estatal i internacional. Tenim SoM  locals com Tarragona i en altres municipis.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-