64.- En marxa el cinquè fòrum del Priorat. FÒRUM SoM PRIORAT. XARXA DE DRETS HUMANS I DE LA NATURA.-

 El Fòrum SoM Priorat (Xarxa Drets Humans i de la Natura del Priorat) és el cinquè fòrum del Priorat que porta en marxa durant els dos darrers anys de forma principalment telemàtica i ben aviat es sol·licitarà la seva constància, reconeixement en lloc de seguir com a clandestins o d'estar en una subcategoria d'anonimat, per les institucions de la comarca.

Hem dut a la sala d'actes del Consell Comarcal amb col·laboració del Centre d'Estudis Falsetans l'experta en Patrimoni Mundial a na Maria Mercè Martorell i durem a terme una reunió telemàtica amb l'expert de finances i economia a Don Pedro Gómez de Madrid, un escriptor de mentalitat oberta sobre el futur de l'economia circular comarcal i del dret a l'autodeterminació de les nacions

La finalitat del fòrum és la cultura de la identitat, de la pertinença i de la participació des de cada persona amb els seus Drets Humans i els de la Natura. Es tracta d'aproximar-se, contactar, acollir i acompanyar a les persones de la comarca i les que tenen una relació factual o potencial amb ella d'arreu.

Els drets educatius, culturals, socials, d'iniciatives solidàries, de creativitat, etc. i les barreres mentals que ha vegades ens posem a nosaltres mateixos malgrat tenim dret i en canvi ens autoexcloem i perdem oportunitats

Primer en el fòrum escoltem i després mirem d'ajudar amb suport motivacional a les necessitats, interessos i capacitats de cada persona i cada família.

Per això des del fòrum fem voluntariat per la llengua, atenció al dol, suport tècnic educatiu a les famílies a favor de l'èxit escolar per competències, etc amb el sistema Cooppel d'aprendre a aprendre sempre. Cerquem testimonis i talents musicals, experts en salut, justícia, investigadors socials i històrics del Priorat i dels seus pobles,  en educació, en ensenyament, en aspectes socials, etc.

Recentment ens adherim a la Carta del Paisatge i de la Sostenibilitat i anirem pels pobles a explicar qui som i què pretenem.

Hem participat en la Fira del Tomaquet.

Més info: 

https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/2022/08/43-ens-adherim-com-adhesio-compromesa-i.html

https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/2022/08/44-participem-activament-en-la-fira-del.html





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-