86.- MEMÒRIA I FULL DE RUTA. En marxa la Nova Atenció Drets Humans a les Persones.-



Causa Cooppel per la Pau

Atenció a les persones amb Drets Humans

 Ampliació territorial de l'atenció a les persones amb els Drets Humans.

Amb base científica basada en l'ètica de L. Hohlberg i la visió piagetana dels conflictes i la importància de ser escoltats amb confiança quan ho necessitem. 

Moltes solucions estan en la Mediació Ètica Comunitària. HO DECIDEIXES TU

01.- Justificació.- Des de 2018

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/2021/04/35-en-marxa-el-pla-dins-del-priorat-i.html

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/2021/03/34-cooperem-pel-cooppel-patrimoni.html

En el 2018 assumim la presidència de VC Tarragona i de la FeCPM, en el 2019 iniciem l'atenció virtual sobre drets humans i assumim la secretaria de comunicació de la Federació Veïnal de Tarragona Segle XXI.i en el 2020 va quedar l'atenció sols en telemàtica. En el 2021 entrem a la Junta Directva de Prioritat en la vocalia de Drets Humans i de la Natura dins 2022.

A nivell de federacions en el 2019 entro a la Junta Directiva de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) en representació de l'Ateneu, en el 2020 ho vaig deixar degut a la pandèmia. Però des de 2019 formem part del grup motor de Catalunya i de la comissió territorial de Tarragona i Terres d'Ebre de la FAC. Des de 2001 formem part de la coordinadora territorial de Tarragona de la Federació Catalana de Voluntariat Social i des de 2023 som representants elegits en el Consell de Direcció.

Vista la relació de responsabilitats territorials i les relacions en quatre pobles per raons familiars i valorada les necessitats de les persones i de la tesi postulants Causa Cooppel per la Pau s'amplia a més de Tarragona ciutat i la comarca del Priorat a tot el Camp de Tarragona, el Priorat i les Terres d'Ebre.

Avui dilluns dia 8 de juliol s'acorda l'ampliació de l'atenció a les comarques de Catalunya Sud

02.- Està dirigit per FERRAN Jim, psicopedagog, amb la col·laboració de personal voluntari en estada a empresa de BAT o projectes d'Aprenentatge Servei (APS) o de pràcticum universitari, acreditat, format i qualificat

03.- Com atenem?

- Primer facilitem el contacte on per escrit es pot sol·licitar una entrevista what's  619 79 39 69.

- Segon escolta activa amb garantia de confidencialitat.

- Tercer conversem per a plantejar estratègies de solucions i com podem facilitar ajuda resolutiva, preventiva i restaurativa a la Víctima o Víctimes.


Els temes són els propis de la vida, sobre Drets Humans (justícia, societat, educació, etc.).

Una opinió més. Ser escoltat sobre una qüestió, un problema o un conflicte. Informació sobre converses aprenentatge. Sobre atenció al dol. Etc.

Contacta'ns no costa res.


04.- Algunes dades recollides al respecte:

4.1.- Tipus de consulta.-

a) 2017-2018 i 2018-21    Andorra

Un total de 9 viatges

- Drets Humans. Andorra la Vella, Canillo, sant Julià.

- Projecte Cooppel. Andorra la vella i sant Julià.

Com?

- Presencial: 83% in situ

- Telemàtica: what's 17% Telèfon sols un cas i de dol. 


b.- 2017-2018    Catalunya.   53


c.- 2019-2024   Catalunya. Total: 123


d.- 2019- 2024   Fora de Catalunya: 24  (Cuba, Argentina, Andalucia, Aragó...) en reunions telemàtiques o les jornades DIM EDU Global


4.2.- Origen de la consulta global:

Andorra (15), Barcelona (11), El Vendrell (6), Cambrils 13, Tarragona (24) i dos reunions de barri, El Priorat (11), Altres.

                       Total controlades: 80

4.3.- Duració de la consulta:

- Una sola vegada:  27

- Dues vegades: 16

- Tres o quatre vegades: 33

- Cinc o més de cinc vegades: 15

                              Total: 91 controlades

05.- Valorem positivament les iniciatives de la comarca, com Prioritat.

El compartir en dinàmiques de grup entre la ciutadania sobre les problemàtiques, aspectes positius i propostes fa que s'agafi més consciencia i sensibilitat sobre la comunitat i la convivència. Només caldria que no es coincideixin amb altres activitats al mateix temps i donar més oportunitats a tothom a participar.
Causa Cooppel demanem que es miri de no fer activitats paral·leles als pobles. Es poden reajustar els programes de forma conjunta.

6.- Amb suport informatiu i de divulgació del programa mensual col·laborador de ràdio Falset, des de 2008, fa més de 15 anys: "Priorem Priorat"

7.- El full de ruta és ampliar al màxim les possibilitats i oferir el contacte les 24 hores en escriure al what's núm. +34  619 79 39 69. Responem el més aviat possible amb entrevistes personalitzades confidencials amb oferta de tallers i converses comunitàries presencials i telemàtiques

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-