14.- El Priorat espai indicat per a congressos i parlaments de critica, d'agraiments i iniciatives de millora. 2021.-

       Adherits a la UNESCO i als O.D.S. 2030

             Construir la Pau en la Ment de les Persones (UNESCO https://es.unesco.org/) i fer un món millor ODS 2030 https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/objetivos-de-desarrollo-sostenible/

El Priorat en el 2021 iniciarem primer per via telemàtica i continuarem en el 2022 per via presencial ser comarca bressol de pensament, de ciència i de cultura al voltant de tres valors: convivència, igualtat i equitat de les persones i respecte i protecció de la natura.

Amb l'Oficina Permanent Virtual Drets Humans i de la Natura les 24 hores que escoltarem a les persones que vulguin opinar, parlar amb algú, escoltar una opinió més, tenir informació, orientació i assessorament sobre temes educatius, escolars, salut, justícia, etc.   What's 619 79 39 69         

Cooperació solidària pel Priorat  info@cooppel.org 

Amb les quatre eines: 

1.- El Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat de Persones i Entitats (DReTS). Amb la possibilitat d'utilitzar recursos amb les autoritzacions respectives de museus, biblioteques, etc quan es pugui a nivell presencial.

2.- Amb els Certamens d'Estudis Socials i Històrics, 

3.- el Congrés del Priorat 2021 i 

4.- els Parlaments sobre temes d'interessos comuns del Fòrum  DReTS.

Que de moment tenim:
- Convivència, el Priorat comarca de diversió i descans, d'iniciatives i consensos.
- La Igualtat i l'Equitat de les Persones.
- Coneixem, respectem i protegim la Natura:
       Parlament sobre la protecció de les abelles. Ponents. Pere Pallejà sobre el REDICAT i Miquel Biarnés l'aspecte saludable de la mel i els beneficis de les abelles.
        Parlament sobre la protecció dels insecticides naturals : Els ratpenats, els llangardaixos i les orenetes.

Com en un joc constructiu de rols les quatre eines tindran les cinc normes següents:

1.- Les queixes, els agraïments i les idees de millora es podran exposar a l'Oficina Virtual i es sumaran dins d'un informe mensual, trimestral i anual.

2.- El Fòrum es reunirà telemàticament cada primer dimecres lectiu de cada mes a les 20,30 hores.

3.- La convocatòria de Certamens d'Estudis Socials i Històrics serà anual i el Consell Assessor i el Consell de Redacció els podria publicar a la revista la  Portadora del Centre d'Estudis del Priorat o fer-se presentació física en actes culturals i difusió per via digital.

4.- Les persones amb queixes, agraïments i iniciatives de millora podran dur a terme un parlament per a guanyar persones partidàries. S'entén per parlament : "Exposició llarga i raonada sobre un assumpte determinat, que es pronuncia per explicar una cosa, lloar algú, convèncer d'alguna cosa o solucionar un problema. Conversació de  dues o més persones per arribar a un acord o a una solució en un assumpte". El Fòrum donarà suport als Parlaments, a les trobades telemàtiques i a les iniciatives. Les iniciatives han de ser enfocades a la mentalitat, a les actituds,... sense pressupost econòmic de forma que després trobarem camins de financiació de baix cost i altres formes. El principal objectiu es cultural i de construcció de mentalitats obertes al segle XXI, ODS 2030, etc.

5.- Quan hi hagi diversos Parlaments els integrarem en el Congrés del Priorat sobre el tema definit, limitat i pragmàtic de Drets Humans i de la Natura.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

88.- He de decidir si opto per a Jutge de Pau de Cabacés 2024-2028.-

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

86.- MEMÒRIA I FULL DE RUTA. En marxa la Nova Atenció Drets Humans a les Persones.-