3.- IX Dia Anual Local Cooppel: La ciutat de Tarragona i la presentació del Fòrum de Drets Humans i de la Natura del Priorat

 


Avui divendres dia 11 de desembre hem celebrat el tradicional "Dia Anual Local  Tarragoní Cooppel" 12 del 12,  que es celebra el dia 12 de desembre des de 2012, que al caure en dissabte hem cregut fer-ho el dia abans.
Hi estan relacionats més d'un centenar de persones que en diverses jornades hem anat tractant els projectes Cooppel dins de la ciutat com de fora com és el cas del Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat.
Els assistents han estat a la taula del Dia Anual Local Tarragoní deu persones:
L'alcalde de Tarragona en Pau Ricomà que ha fet la salutació inicial, també han participat en Francesc Roca, regidor de l'Ajuntament de Tarragona i ex-conseller d'educació de la ciutat, Susann Delgado com a practicant universitària del Cooppel, quatre estudiants d'estada de BAT al Cooppel: Maria, Ònia, Carla i Malena, Miquel Biarnés, cooperant expert del Fòrum del Priorat, un representant de Vida Creixent amb la coordinació de Josep Maria Ferran, impulsor del Programa Cooppel.

Demà és la novena diada des de 2012, dia que es va presentar el primer informe a la UNESCO i també celebrem la XIV jornada anual i des de la creació de la primera escola de pares  mares, al centre cívic de Torreforta que avui és el Programa Cooppel de Suport Telemàtic a les famílies 2020-21.
També es presenta el  Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat que la propera reunió general serà el dia 7 de gener i que organitza pel dia 16 de desembre a les 20,30 hores una xerrada per ZOOM sobre la mel, ja que el Fòrum vol potenciar el projecte REDICAT de protecció de les abelles al Priorat.
Les persones de la taula han explicat la seva experiència en el Programa Cooppel que es porta a terme a l'institut Antoni de artí i Franquès de Tarragona i ara és Telemàtic obert a la ciutat i al Priorat, participant altres famílies de Catalunya.
Fotografia del 12-12-19  a l'Ateneu de Tarragona

El Programa Cooppel per la Pau consta de tres àmbits: El de la justícia i la mediació comunitària i veïnal (+JuST), el de la conversa i apropament al proïsme més del contacte i acolliment (C@LC) i el de l'atenció a les famílies amb menors d'edat (QX.).
En aquest darrer tenim les següents tasques d'atenció:

OFERTA  PÚBLICA COOPPEL.- Actuacions i avaluació.-

- Els 8 Ajuts i Suports Telemàtics Educatius i Escolars Cooppel. Casos Protegits.  info@cooppel.org

1.- Oficina Permanent MEET amb oferta pública limitada i amb cita prèvia, a través d’una invitació MEET es pot entrar dins d’un horari que li va bé a la persona interessada entre un interval horari d’una o dues hores. Temes educatius o escolars.

     Escrivint a info@cooppel.org o al what's 619 79 39 69 es facilita la invitació MEET.

2.- Consulta per What’s, dins d’un grup del dia de la setmana de dilluns a dijous i de 5 a 7 de la tarda hi han estudiants d’ESO i de BAT per a poder fer consultes. També hi poden estar els pares i/o mares com a observadors lectors.

3.- Biblioteca periòdica MEET, de 5 a 7 de la tarda de dilluns a dijous hi ha estudiants d’ESO i de BAT i es poden fer consultes o exercicis de grup de màxim 10 minuts sobre redacció escrita, oratòria, cos i moviment, sons  fonemes, control del silenci (SiM), les aplicacions en ortografia, etc. . També hi poden estar els pares i/o mares com a observadors actius i crítics amb comunicació paral·lela o posterior confidencial, reservada o discreta.

4.- Consultoria MEET, reunió telemàtica exprés d’Orientació i Assessorament a pares i mares en gran grup, sobre temes educatius concretats prèviament.

5.- Tallers MEET, convocats expressament sobre principis, tècniques i habilitats Cooppel per al talent cooperatiu d’aprendre a aprendre amb pares, mares i/o fills/es. Millorar el propi talent.

          - El silenci intern mental, entra en la meva Ment. La deu mental i el riuet de la Paraula.

          - El mite de la Taberna digital. La metàfora del campanar refugi.

          - La meditació en els mapes narratius de la meva ment

          - L’observació, atenció amb l’escolta activa i la interpretació del saber en l’ajuda a l’altra

          - Oratòria, retòrica i dialèctica: col·loquis, debats i fòrums.

6.- Consultoria privada d’assumptes per família amb el pare i/o la mare. Per família.

          -  Educatius interns: família i/o parella. - Interfamílies            - Escolars externs.

7.- Mediació Telemàtica o delegació Negociadora Telemàtica sobre Drets de les Famílies. Mediació Cooppel amb casos amb expedient tècnic complet. Suport en mesures de reducció de riscos, tasques escolars per casa, correccions, proves d’avaluació, treballs, interpretació d’informes de CSMIJ, CAD, DARC[1], PI, etc.

A centres educatius, escoles, instituts i aules de tutoria EP56 i ESO 1234:

8.- Tutorial MEET.- Exposició oral de 10 a 15 minuts sobre el Cooppel, microtallers de trucs i de tasques a fer a l’aula o a casa. Amb el suport de Youtubes o altres recursos audiovisuals. I debat, col·loqui o fòrum de màxim 10 minuts. Podem passar-se qüestionaris, etc.. Màxim 30 minuts.



[1] DARC: Declaración d’AutoResponsabilitat Comprobable amb el vist i plau mèdic o de l’autoritat o persona acreditada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

83.- Preparem de cara al mes de juny una taula rodona sobre qualitat de vida a l'estiu.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-