31.- Prioritats 2021 del Fòrum, Observatori i Oficina Virtual Drets Humans i de la Natura del Priorat.-

 La XARXA DReTS del Priorat.-


                         La vocalia de Drets Humans i de la Natura del Priorat ja forma part del projecte PRIORITAT

DReTS: 

Drets,Responsabilitats ets i SoM Priorat.

Les prioritats 2021 de la Xarxa DReTS del Priorat formada pel Fòrum, Observatori i Oficina Virtual Drets Humans i de la Natura del Priorat.-

A.- Punts a tenir en compte:

1.- Des de 2015 i sobre tot des de 2019 recollim incidències, dades, fets i anècdotes de la comarca en relació els Drets Humans i de la Natura.

2.- El passat dia 21-03-21 ens comprometem servir en la vocalia dins de l'equip de la Junta de PRIOR(it)AT i en assemblea general extraordinària telemàtica s'aprovà per unanimitat la candidatura única.


El passat 14 de març vàrem presentar la nostra disponibilitat i l'oferta amb manifest d'intencions dins de la candidatura o candidatures possibles per a incloure's.

https://agendaanims.blogspot.com/2021/03/14-josep-maria-ferran-sofereix-candidat.html

De cara a nous reptes personals, familiars i col·lectius dins de la comarca

https://agendaanims.blogspot.com/2021/03/19-expertesa-teorica-reflexiva-activa-i.html

Anem a atendre a tota la ciutadania del Priorat que li interessi i que ho necessiti, segons les nostres possibilitats en la Xarxa DReTS del Priorat:

ANEM SEMPRE A SUMAR

El que hem dut a terme fins avui en el Priorat com a referent i més significatiu: 

1986.  Ceradai, promoció cultural, social i educativa de es persones, a l'any 2000 estem associats a les Xarxes d'Entitats de la UNESCO i col·laborem amb ACNUR i UNICEF. Metges Sense Fronteres

2007. Jutjat de Pau de Cabacés, suplent des de 2007 i ara des de 2020, titular.

2008. Iniciem el programa mensual de col·laboració de ràdio Falset amb el títol:  "PriOrem PrioRaT"

2015. Impulsor cultural a la comarca en la web del Consell comarcal del Priorat.

2018. Vida Creixent, per a la gent gran i de més edat.

2019. Centre d'estudis del Priorat (CeP), entitat sòcia de PRIORITAT, per això podem ser candidats .

i Projecte Cooppel de suport tècnic telemàtic a les famílies https://agendaanims.blogspot.com/2021/02/11-oferta-curs-proper-2021-21-portes.html

2020  Constituim la Xarxa DReTS del Priorat amb el Fòrum, Observatori i Consultoria dels Drets Humans i de la Natura al Priorat i a la ciutat de Tarragona (Convivència, Prevenció, Participació ciutadana, Equitat i Igualtat de les Persones, Drets Humans i de la Natura). Amb coordinació amb ORC dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana

2021. El 21-03-21. Entrem a formar part de la nova Junta de PRIORITAT.

Prioritats de la Xarxa DReTS del Priorat i disponibles a fer aportacions de cara al possible Fòrum Social de PRIOR(it)AT.-

- Possibles funcions molt ben esmentades a la darrera AGE a estudiar els temes socials de: 
Habitatge, Diversitat cultural, el repte Regeneracional de la comarca, etc..
.
Aspectes que ja hi treballem i que proposem des de la Xarxa DReTS del Prioritat :

Objectius i estratègies:
Vuit  Objectius:
  1. Prevenció de la Convivència. "Drets i Resposabilitats, Ets i SoM Priorat", una comarca per a descansar, aprendre  i per a divertir-se. Mesures preventives comarcals globals i municipals. 
  2. - Per la Igualtat de Gènere. A favor de la Taula per la Igualtat Comarcal, amb el suport tècnic i jurídic de persones qualificades i amb experiència. Creació immediata de l'Oficina Virtual per la Igualtat de Gènere (OVIG)
  3. -Suports telemàtics a les famílies amb menors d'edat en el suport extraescolar Cooppel i a les persones en general en la millora de  com aprendre a aprendre en tota la vida. Suport Telemàtic Cooppel a les aules de les escoles i dels instituts a l'hora de tutoria dins del Projecte d'Acció tutorial (PAT).
  4. - El paper de la gent gran en les families i en els pobles. La formació de grups parroquials. (Vida Creixent al Priorat (VCaP)).
  5. - Salut i Natura. Difusió i taules rodones sobre herbes i estils de vida saludable. Potenciar la cura de les herbes i dels remeis naturals. Amb el suport tècnic de persones expertes, així com professionals de la salut i persones investigadores
  6. - Ecologia. Protecció de la natura: boscos, aigua i rius, abelles, orenetes, rat-penats, llangardaixos. Projectes ECOSOLIDARIS amb el suport tècnic de Justícia i Pau de la Barcelona.
  7.  - Per la promoció i difusió dels estudis socials i històrics de la comarca Centre d'estudis del Priorat (CeP). Animació a escoles en el mètode científic i a estudiants de BAT en els treballs de recerca (TDR) i a estudiants universitaris a fer estudis i el practicum a la comarca. Promoure i fer difusió de motius d'interès cultural amb risc d'oblit com la ruta Modest Gené del Priorat, la ruta de Pare Fra Pere Perelló Cabacés-Horta de sant Joan-Castell convent d'Escornalbou-Riudecanyes.
  8. Animació, sensibilització i conscienciació pels Drets Humans i de la Natura amb concerts Cooppel per la Pau amb el cantant Jordi Català.

Quatre estratègies:

1.- Donar a conèixer en les xarxes socials a totes les persones que vulguin, a les persones de tota classe i condició, als de els Juntes i Comissions, com més ens coneixem més generarem vincles d'amistat.

2.- Donar a conèixer idees i iniciatives de persones, grups, equips, entitats i recursos de la comarca relacionats amb els Drets Humans i de la Natura de forma telemàtica i/o presencial previ anunci a l'Agenda del Priorat.

3.- Informar i mostrar formes d'actuacions que es poden servir per a prevenir un bon clima de convivència al Priorat com a marca de la comarca. Al Priorat podem descansar, aprendre i divertir-se sense molestar. Priorat una marca turística d'oci sostenible. Ho farem al Consell comarcal i als ajuntaments cercant el suport de les entitats i de els persones, Amb campanyes globals de conscienciació i de  sensibilització a favor de la convivència i de la Pau. Priorat comarca segura i de Pau.

4.- Donar suport a persones, escoles, instituts, entitats, recursos, Jutjats de Pau per aconseguir els objectius plantejats com aquells que es vagin assumint de forma consensuada i entre iguals.

Condicions.- Totes les activitats són de lliure accès i gratuïtes per a persones adultes. Les persones menors d'edat han de tenir l'autorització i el compromís dels seus pares/mares i en el cas d'escoles i instituts de les seves tutories docents.

En marxa un gran equip per a un estudi compromès en la millora de la comarca

 https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/2020/12/15-caldra-fer-un-estudi-sobre-la.html

En marxa el RECLAM de recerca de persones solidàries:

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/2021/03/32-reclams.html

Objectius i estratègies entre altres que es suggereixin a nivell de la nostra comarca a partir d'escoltar les necessitats, interessos i capacitats de les persones.

NOTÍCIES

1.- La bona notícia de formar part de la Junta de PRIOR(it) . La nostra mirada de l'AGE d'avui, INTERN de moment, aquesta entrada a sota:   https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/2021/03/11-avui-age-de-prioritat-on-el-cep-som.html

2.- Invitem a la propera trobada puntual informativa i consultiva telemàtica del dia 07 d'abril a les 7 de la tarda. 

 https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/2021/03/30-vii-trobada-del-forum-drets-humans-i.html

Tenim codi ètic i en transparència  i declarem que entre molts dels motius pels quals comuniquem obertament i públicament el que fem són: https://agendaanims.blogspot.com/2021/03/15-important-tenir-referents-links.html


DONAR-SE A CONÈIXER I A COMPARTIR IDEES I INICIATIVES ÉS UN DRET.

I els drets o s'exerceixen o deixen de ser drets.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

80.- Entrevista amb en Josep Maria Cruset.-

82.- UNA NOVA OPORTUNITAT 2024.- En preparació tres conferències Cooppel a la comarca.-

81.- En marxa el programa "ESCOLTEM-NOS, Priorat" (Drets Humans).-